Hoe weet ik welke band bij ons past?

Je herkent ’t misschien. 20 uur googlen en vele nutteloze YouTubefilmpjes (waarvan je je ook weer afvraagt hoe je er terecht bent gekomen) verder, geef je het op. Als je op internet gaat zoeken naar live-muziek voor jouw bruiloft of (bedrijfs)event, dan kan het goed zijn dat je door het enorme aanbod aan bands verdwaald bent. Met je handen in je haar geef je het maar op… Want wat past in hémelsnaam nu bij ons en hoe weten we dat het niet gaat tegenvallen?


Sfeer

Probeer je allereerst een voorstelling te maken van een sfeer of thema dat je wenst te bereiken. Wil je enkel achtergrondmuziek, dan kan je met een duo of een trio al heel veel sfeer neerzetten. Met een gitarist en enkele zangers krijgt een feestje al snel een gezellig, warm karakter. Heb je een vintage of classy sfeer in gedachten? Dan is een samenstelling van contrabas, gitaar of piano en zang een geschikte optie.

Als je wel houdt van een lekker dansfeestje, dan is een drummer en een bassist een absolute must. Mensen dansen nu eenmaal graag op ritme en lage tonen. Funk, rock-’n-roll, pop en electro-swing zijn voorbeelden van muziekstijlen waarop je lekker kan dansen.

Wil je dat het dak er helemaal af gaat, dan is een live-band in combinatie met een DJ een geweldige keuze. Een DJ kan vaak nog meer sturen in de sfeer, omdat hij in een mum van tijd van nummer en van genre kan switchen. Die flexibiliteit geeft een DJ de ideale positie om de avond tot een absolute climax te brengen.

Publiek of achterban

Met name bij een bruiloft is het belangrijk om te bedenken welke mensen er komen en waar zij van houden. Een grote vriendengroep dat lekker gaat op Nederlandstalig zal waarschijnlijk lekker aan de bar blijven zitten als ze enkel funk horen. Bedenk ook van tevoren of een bepaald volume, stijl of bepaalde teksten aanstootgevend zijn voor je gasten. Bij Mr. Allegaartje vinden we het belangrijk om respectvol om te gaan met ieders achtergrond.

Budget

Ik krijg vaak de opmerking: ‘Stuur maar je offerte op, omdat we niet echt een idee hebben van wat zoiets nu kost.’ Besef je dat onze professioneel geschoolde muzikanten naast het optreden heel veel studeertijd en geld investeren om jou het beste van zichzelf te geven. Bij Mr. Allegaartje is het gebruikelijk dat muzikanten een absoluut minimumgage van €200,- per avond krijgen. Doe daar de kosten van de huur van een geluidsset en de reiskosten bij op en je kan een simpele optelsom maken die een indicatie geeft van de prijs.

Tot slot

Ga altijd op je gevoel af. Als je het idee hebt dat je een persoonlijke klik hebt met de band of de contactpersoon, dan is de kans groot dat je een goede keuze maakt! We komen in elk geval graag in contact met je als je op zoek bent naar live-muziek dat op jouw wensen is afgestemd. Stuur gerust een mailtje als je met ons in contact wilt komen. We nemen graag de tijd voor een vrijblijvende kennismaking.