Corona-tips voor je bruiloft

Natuurlijk wil je je bruiloft vieren met iedereen die je liefhebt. Maar we weten ook dat de coronacrisis het plannen van jouw bruiloft erg lastig maakt. We vinden het belangrijk als Mr. Allegaartje dat je te allen tijde passende muziek hebt, ongeacht het aantal gasten. Daarom in deze blog wat coronatips ter inspiratie:

Pas de bezetting en de grootte aan van je band op de groepsgrootte van je gasten.

Uiteraard een beetje afhankelijk van je gewenste sfeer, maar grofweg kan je ervan uitgaan dat een volwaardige band met 5 personen wat te veel van het goede is als de groep uit max. 50 mensen bestaat. Een goed idee is dan om drums bijvoorbeeld thuis te laten. Met een trio lukt het al om een heerlijk sfeertje te zetten en met een kwartet ben je in staat om nog meer dynamiek en ritme aan te brengen.

Maak tijdig een beoordeling of een dansfeest tot de mogelijkheden behoort.

'De wens is de vader van de gedachte', is een bekend gezegde. Het kan zijn dat je al zo lang in je hoofd hebt dat er gedanst gaat worden, maar dat dit in gevaar komt door de 1,5-meter maatregel in combinatie met de kleine groep. Het is zaak dat we hierover duidelijke verwachtingen hebben met elkaar. Met een trio een dansfeestje op gang brengen is namelijk wat lastig.

Maar wat kan wel? Bedenk dat een middagborrel met een van onze (vinyl) DJ's een heel leuk alternatief kan zijn. Zo kan je toch lekker meedeinen op de dance classics uit de jaren '80 en '90. En wil je toch 's avonds lekker dansen met een klein clubje, dan zou het zomaar kunnen zijn dat een silent disco nog net iets beter uit te verf komt dan 90dB uit de speakers pompen. We schreven meer over de mogelijkheden van silent disco in deze blog.